Temafest

Gør jeres fest til noget helt særligt!

I de senere år er temafester blevet populære som især firmafester, og de er ofte noget helt særligt, som alle medarbejderne og andre deltagere husker i lang tid bagefter. Alt hænger sammen: Musik, underholdning, udsmykning, påklædning og servering, og det hele bygget op omkring et tema, som kan være en tidsperiode indenfor musikkens verden.

Ved at arrangere firmafesten som en temafest skaber du som arrangør en uforglemmelig aften for medarbejderne, og den vil blive husket, og der vil blive talt om den langt ud i fremtiden.

Du kan vælge at købe en temafest til overpris

Du kan vælge at købe en temafestpakke til overpris hos firmaer, der har specialiseret sig i det, og hvor alt er arrangeret på forhånd.

Ofte er disse færdigretter ikke dem, som alle kan huske bagefter, da de fleste deltagere har hørt om "samme fest" fra andre, som også har prøvet at deltage i den, f.eks. Oscar Award-showet.

Hjemmelavet pizza smage nu bedst!

Eller lave en billigere temafest med Bookinghuset

Hvis har mod på det, og det har du selvfølgelig, kan du i stedet vælge selv at arrangere en sjovere og samtidigt billigere temafest i samarbejde med Bookinghuset, hvor Bookinghuset står for musik og underholdning, mens du selv står for resten, eller finder andre til det, f.eks. at stå for bespisningen af deltagerne, udsmykning af lokale og eventuel leje af udklædningstøj.

Det er kun fantasien hos dig og den gruppe af medarbejdere, der evt. står bag dig, der sætter grænsen for, hvilken slags temafest du kan overraske firmaets medarbejdere med.

Eksempler på gode ideer til temafester

Følgende er eksempler på gode ideer til mulige temafester, du selv kan arrangere, og hvor Bookinghuset kan stå for musik- og underholdningsdelen af festen, men du kan også selv opfinde tusindvis af andre temaer, hvor Bookinghuset har de(n) rigtige kunstner(e) til underholdningen:

Vaskeægte 80'er-fest

Lokalet er udsmykket med guld- og sølv-lametta i store mængder. Store plakater med ABBA, Kim Wilde, Samantha Fox m.fl. pynter væggene.

Når folk er ankommet, leverer f.eks. Papkasseshow eller Klassens Tykke Dreng en forrygende omgang underholdning på scenen, så stemning bliver fastsat, og forventningsniveauet allerede her ligger højt hos deltagerne.

Før og efter maden sørger en DJ som f.eks. Jørgen de Mylius eller DJ - Casper Behrendt for, at den helt rette stemning udvikler sig yderligere, og alle deltagerne ved, i hvilken retning festen udvikler sig.

Til sidst spiller et af de mange bands, som har specialiseret sig i 80'er-musik, f.eks. Dem Vi Elsker, Hvide Løgne eller Lady Eighty, så langt de fleste af deltagerne får svært ved bare at blive siddende på deres stole, men må bevæge sig i de velkendte rytmer på dansegulvet.

Hawaii-fest

Dine folk har naturligvis sørget for, at dansegulvet er opdelt i 2 dele. Det almindelige dansegulv for de europæiske immigranter med deres fine sko og "sandkassen" for de indfødte Hawaiianere, der jo danser i bare tær.

Folk ankommer med de fineste Hawaii-skjorter for herrernes vedkommende, måske inden under et løst siddende Don Johnson-jakkesæt, og for damernes vedkommende i flotte, farvestrålende og ikke for lange sommerkjoler, der gør alle glade bare ved at kigge på dem.

Stranden fylder meget i lokalet, og der er badedyr, farvestrålende badehåndklæder og kokosnødder overalt, og måske imellem et par "palmer", som er lejet til begivenheden. Ja, der kan såmen også være sand og skaller på bordene som en del af pynten.

Humøret skal jo være i top allerede fra starten af arrangementet, og hvem ellers end en af de gode danske standuppere kan sørge for det, f.eks. Torben Chris, Jan Gintberg eller Anders Fjelsted. Hvis ikke de kan sige et eller andet sjovt om Don Johnson, står verden ikke længere. Der skal normalt gå et stykke tid, når de har været på scenen, for ellers er folk ikke færdige med at grine, når middagen går igang, og det kan jo være aldeles usundt.

Med et godt danseorkester som f.eks. Montanaband, der spiller klassiske evergreens under middagen, vækkes deltagerne til live igen bagefter, og de kommer hurtigt op på mærkerne, når danserytmerne kommer på programmet og får selv firmaets kedeligste mand til at smide de sorte sko for at danse i sandkassen - i hvert fald efter et par lækre drinks drukket i høje glas af farverige sugerør. 

Résistance française-fest

Scenen er sat til en fest, hvor du kun kommer ind, når du efter at have banket på døren kan det korrekte kodeord. Døren lukkes hurtigt efter dig, når du er kommet ind, og stemningen fra tiden omkring Anden Verdenskrig er hurtigt sat. Da deltagerne ankommer i mørkt tøj, som absolut ikke må vække opmærksomhed i omgivelserne udenfor, er Resistance française-festen velegnet til vinterhalvåret.

Alle ved, at tyskerne har spioner ude overalt for at fange disse mennesker, der elsker USA, og alt hvad der har med USA og Swing-musikken at gøre. Når først folk er inde og har smidt overtøjet, er vi tilbage i 30'ernes og 40'ernes glamour fra de kendte nightclubs og dansesteder i Chicago og Paris med farver og glad musik. Man kan vælge at tillade, at folk kommer iklædt såvel US city-mode som fransk mode fra 30'erne og 40'erne, da begge er repræsenteret.

Selv om tidens tand er alvorlig, er festens formål jo at gøre folk glade, og det kan f.eks. et foredrag med Erik Clausen være med til som indledning på festen.

Under middagen kan du som arrangør vælge at få et godt akustisk band til at spille, f.eks. Good Times, så alle efter middagen er mætte, tilfredse og afslappede, når temaet i festen efterfølgende eksploderer.

Swing-bandets feststemningsmaskiner startes nemlig op, og den glade og underholdende Swing-stemning fra Chicago og Paris i 30'erne og begyndelsen af 40'erne rammer og blokerer alles hukommelse, så tyskernes spioner udenfor hurtigt bliver glemt.

Nu er det ren fest! Musikken leveres af et godt Swing-band, der kan skabe en autentisk underground-Parisisk dansestedsstemning, som det lød i Paris 1941, f.eks. Swing Slingers eller Jenner's Swing Service. 

Når folk er trætte efter at have danset til 30'ernes  stemningsfyldte melodier og sange, og skal hjem, lukkes de enkeltvis eller parvis ud ad døren og forsvinder igen ud i mørket uden at vække opmærksomhed.

Hvis I er et firma med mange unge medarbejdere, er Resistance française-festen f.eks. en fantastisk mulighed for at lære dem om og give dem glæde ved noget andet musik end det, de lige er vant til, samt noget forståelse af historiske begivenheder.

Vejrgude-fest

Vi snakker alle om vejrguderne, men hvem kender dem egentligt? Det er en enestående chance for at tematisere din fest og tildels opbygge den omkring nordisk mytologi.

Lokalet er dekoreret med sole, måner, lyn og måske "små vandløb", hvis ikke festen i forvejen bliver afholdt i et telt på stranden. Folk ankommer iklædt tøj, som afspejler en bestemt vejrsituation, fuldstændigt i gult for at afspejle solskin, blåt for neden og hvidt for oven for at afspejle bølger, osv. Folk kan også vælge at komme udklædt som selveste en af vejrguderne, og da vi jo ikke rigtigt kender dem så godt, giver dette rige muligheder for valg af udklædning.

Peter Tanev starter f.eks. forestillingen med et foredrag, som fortæller om vejrguderne og deres mekanismer på en sjov og underholdende måde. Han er måske selv vejrguden over alle, men hvordan klæder du dig ud som ham?

Undervejs i middagen på de lange bordrækkers hvide hørduge kan en kendt DJ underholde med de bedste vejrgude-sange iblandet andet af tidens populærmusik, og maden kan f.eks. bestå af gamle danske og nordiske retter.

Når der spilles op til live-music & dans efter middagen, kan det være, at du vælger et godt kopiband til at få deltagerne i så meget bevægelse, at de sveder i selv -20 graders frost, f.eks. Barock, Hitpatruljen eller Poplicity.

Vejrgude-temaet er en fordel, hvis man selv kan kreere udsmykningen og vil lade deltager selv beslutte, hvor meget de vil gøre ud af udklædningen inden for de to udklædningskategorier. Man kan altså fokusere sit budget på maden og den musik og underholdning, der skal være ved arrangementet.

Andre idéer til temaer til temafester

Her er nogle andre idéer til temafesttemaer, som du selv kan arbejde videre på:

Asterix og Obelix-fest (med trylledrikken i et stort kar - og den eneste sande verdenshistorie i denne verden)
Billy the Kid-fest (USA-stemning fra 1800-tallets Wild West - skydeteltet er obligatorisk)
Cirkusfest (lej en kamel, og giv medarbejderne en ridetur, de aldrig glemmer)
Danmarksfest (Rødt og hvidt i alle afskygninger, så selv Pia og de andre pianister bliver jealous)
Einstein-fest (underholdning kan også være visdom, og visdom kan også være underholdende)
Fritz og Poul-fest (som rigtige snobber ankommer alle mænd naturligvis i lyserøde skjorter, og Vedbæksk er hot og in)
Greenwich-fest (hold nytårsfesten igen og igen på slaget 12 - også midt om sommeren)
Heltefest (nej, Knud Ahasverus Becker var absolut ingen helt, men ellers er slaget frit)
Igangsætter-fest (hvem får flest fjæsbog-venner i løbet af festens varighed? Og bliver firmaets populæreste mand eller kvinde bagefter?)
Jailhouse-fest (Rock, når det er rigtigt godt, og hurra for Elvis Presley, der som bekendt lever endnu)
Kilometer-fest (når skridttællerne indsamles næste dag, opgøres antallet af tabte kalorier fratrukket maden)
London Celebration Party (book A Rush of Coldplay and the authentic mood of Great Britain is set)
Matador-fest (God og solid dansk musik og mad, som holder Maude væk fra sengen, men undgå arbejdet i banken efter lukketid)
Nomade-fest (der er ingen faste opholdssteder og ingen faste pladser - alle rykker med mellemrum videre til andre i bedste dating-stil - og er der nogen, du ikke kender navnet på, når du går på arbejde på mandag, gik du glip af festen. Bad luck!)
Oktober-fest (tyrolerbands giver en forrygende stemning)
Price-fest (det at være sammen om madlavningen kan være positivt og sjovt, og du kombinerer let en grisefest med din Price-fest)
Robin Hood-fest (festligt tøj og helst en rig, som kan berøves for penge "i teaterfesten undervejs i forløbet")
Standup-fest (jamen festdeltagerne sidder da ned under middagen, og det er nogle andre, som må standup - og når de er færdige med "at lave standup", ligger du i stedet på gulvet af grin. Så det burde måske hedde en "lie down"-fest i stedet)
Trivial Pursuit-fest (tør du udfordre firmaets medarbejdere i viden undervejs, og hvem af medarbejderne tør tage en rigtig IQ-test inden for den sidste halve time, før de går hjem?)
UFO-fest (De er derude. Og det er kun et spørgsmål om tid, før de lander på planeten Jorden)
Varulve-fest (lav os dog genoplive disse fantastiske skabninger i en fest a la Ringenes Herre, altså en imaginær forhistorisk verden - hvem er varulv, og hvem er menneske?)
We are the World-fest (brug aftenen til at indsamle penge til nødhjælp samtidigt - to fantastiske temaer i en samlet løsning)

Uanset hvilket af ovenstående eller blandt de tusindvis af andre mulige temaer, du vælger, er Bookinghuset klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige musik og underholdning til festen. Ring med det samme til Bookinghuset på tlf: 75 91 00 86.

Hvad er de andre planlægsningsopgaver i forbindelse med en temafest?

Når det er besluttet, at der skal afholdes en temafest, og temaet er fastlagt, er der forskellige opgaver at tage fat på:

Sted: Hvor skal temafesten foregå? Det kan være i firmaets kantine, i et lejet lokale, f.eks. lagerhal, eller i et telt i guds frie natur, f.eks. på firmaets grund eller på stranden.

Invitation til fest: Det at invitere til fest kan foregå på mange måder. Ofte foregår det med en invitation per e-mail, eller det kan være en flot trykt indbydelse. Hvis du er modig og vælger f.eks. Resistance française-temaet, kan du lave nogle få indbydelser, som gives til nogle få medarbejdere, og som så skal cirkulere i al hemmelighed blandt medarbejderne, til alle er inviteret og tilbagemeldt til "kontaktpersonen", som naturligvis sørger for, at ingen bliver glemt.

Mad: Man kan vælge, at maden følger resten af temaet til festen. Hvis Hawaii-festen f.eks. foregår i et eller flere telte på stranden, er det lækkert med optændte grill, hvorpå der ligger lækre, amerikanske T-bonesteaks med tilhørende coleslaw-salat. Man kan også vælge bare at sørge for, at der er rigtigt lækkert mad, som serveres eller hentes fra buffeter til enhver temafesttype.

Udsmykning af lokale/telt: Kan du og gruppen bag dig selv producere den udsmykning, som kræves, for at gøre temaet levende i temafesten? Eller skal og kan I leje det udstyr, som festen nyder godt af? Søg på internettet hos de firmaer, som udlejer festudstyr, og du finder de mest formidable udsmykningsgenstande, som du aldrig havde drømt om.

Udklædning: Til nogle temafesttemaer er det let mht. udklædningen, mens andre temaer kræver noget mere. Kan den udklædning, som passer festen, lejes, og i givet fald, skal der være noget koordination af dette? Søg på internettet hos de firmaer, som udlejer festtøj, og du finder de mest formidable temaudklædninger.

Bookinghuset sørger for musikken og underholdningen, når temafesten skal udvikle sig til en af dem, der bliver snakket om  i laaaang tid bagefter festen. Ring straks på tlf. 75 91 00 86.

BOOKINGFORMULAR