Danseorkester

Her kan du booke Danseorkestre, der spiller sange af en masse forskellige kunstnere og samtidig kan levere musik i 7 timer til både dinnér og dans. På Bookinghusets hjemmeside kan du tjekke repertoiret på flere af vores Danseorkestre. Bookinghuset formidler Danseorkestre til arrangementer i hele landet.

Danseorkestre er betegnelsen for orkestre, der lyder næsten som de kendte kunstnere, de kopierer, og samtidigt kan levere musik i 7 timer til både dinnér og dans. Kendetegnende for de fleste Danseorkestre er, at de kopierer en lang række forskellige kunstnere og kan spille så længe det skal være.

Hvad er historien bag danseorkestre?

Dans har eksisteret til alle tider og i alle kulturer i forskellige former og variationer, men der kendes ikke meget til, hvordan det foregik i de ældste kulturer. Der kendes dog dansere og musikere fra antikkens Grækenland, hvor det er afbilledet på krukker og vaser. Dans var også populært i middelalderen i Europa, og den ældste kendte dans, som er nøjet beskrevet, er fra 1450'ernes Italien. Mange af tidens melodier og danse er dog langt ældre og stammer fra det 12. århundrede. 

Når man snakker nutidens historie om dans, skal man nok starte i 1920'ernes USA og England. Det blev da almindeligt i de store byer at tage til større dansesteder for at høre tidens kendte musik spillet af jazz-bands og big bands. Nogle af de kendteste navne fra perioden er Benny Goodman og Glenn Miller.

Swing-musikken startede i 20'erne, men man skal frem til 1935, før det blev rigtigt populært. Nogle af de tidligere så populære jazz-bands forsvandt efterfølgende, da Swing begyndte at trække det meste af publikum efter 35.

Danseorkestrene fik en vigtig mission

Under Anden verdenskrig fik danseorkestrene en vigtig funktion, og der blev ligefrem oprettet militær-danseorkestre til at underholde til dans og lave koncerter for militærpersonalet. Dermed kunne man for en stund opmuntre den enkelt og give nyt livsmod og sammenhold til de hårdprøvede mænd og kvinder, som måske så meget lidt til familien derhjemme.

Radioen og det fremad-stormende fjernsyn gjorde sit til at udbrede de populære sange og melodier som f.eks. There's Something in the Air. Andre bands, f.eks. Jay Wilburs, der opnåede popularitet allerede i 30'erne, tog også kun ud for at underholde og opmuntre militærpersonalet under krigen, mens den normale familiedans på dansestederne til dels var på hold.

Big Band-æraen fortsætter

Selv om Big Band-æraen fortsætter frem til 60'erne, er det som oftest 20'erne til 40'erne, man tænker på, når man tænker på storhedstiden for denne type bands. Med de mange nye typer af musik, som opstod i 50'erne og efterfølgende, må man konkluderer, at danseorkestre efter Big Band-perioden har fået en bredere definition.

Mange af nutidens danseorkestre dækker da især også kun over perioden fra 1950 og til det mest moderne musik, når de er ude og underholde til fester og arrangementer.

Danskkomponeret musik i tidens ånd

I Danmark var den nye musikkultur, der blev hentet fra USA, efter at krigen var afsluttet, især repræsenteret igennem jazz- og danseorkestre, f.eks. Ib Glindemanns orkester. Det største solistnavn fra perioden må siges at være Otto Brandenburg, som er kendt selv i de yngste generationer idag. I slutningen af 50'erne opstod så de første danske bands med danskkomponeret musik i tidens ånd, hvor The Cliffters nok var størst.
 
Når man ser på danseorkestre igennem historien var de altså mest orkester, som kun spillede til dans. I den mere moderne definition af et danseorkester er orkesteret faktisk meget mere end dans, idet de nutidige danseorkestre spiller både til dinnér og efterfølgende til dans.

Når du vil vide mere om danseorkestre

Klik på menuen til venstre under Danseorkestre, hvis du vil læse mere om de enkelte Danseorkestre. Vælg Danseorkestre, hvis du ønsker et band, som har et godt varieret repertoire og samtidig ved, hvad der skal til for at sikre et godt arrangement.

Hos Bookinghuset finder du ikke kun Danseorkestre. Det er muligt at booke alle former for musik og underholdning, så skal I arrangere en firmafest eller andet arrangement, så kontakt os, og vi hjælper med at sammensætte dagens program.

Du kan få oplysninger om priser og muligheder ved at ringe eller sende en mail, hvor du beskriver dit arrangement, og vi vender tilbage med priser på vores Danseorkestre.

Kontakt altid først Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil booke Danseorkestre

BOOKINGFORMULAR