Blues, country og folk-musik

Her kan du booke blues, country og folk-kunstnere, der spiller noget af det bedste musik indenfor de tre genrer. Bookinghuset formidler blues, country og folk-musik til fester og arrangementer over hele Danmark. Kontakt altid først Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil booke 50'er- og 60'er-bands.

Blandt de bedste og mest kendte musikere, som spiller blues, country og folk-musik er Lasse og Mathilde og Tørfisk.

Hvad er historien bag blues, country og folk-musik?

Blues er opstået i USA i slutningen af 1800-tallet som en sammenblanding af medbragte rytmer blandt slaverne og europæisk musikkultur, og fra starten af var det et "arbejdssprog", der skulle få alle slaver til at arbejde i samme tempo.

Den version af blues, som man idag kalder Delta Blues, er nok den, der mest ligner de afrikanske rytmer, der for størstedelen udgjorde det grundlæggende i genren.

Som med alt andet musik, udviklede blues sig, og blandt de mange forskellige blues-genrer er det Chicago Blues og Soul Blues, der viste sig at have potentiale til at blive populært. Soul Blues blev senerehen udviklet til ren Soul-musik.

Blandt de kendte internationale navne indenfor blues finder man Aretha Franklin, B. B. King, Ray Charles og Muddy Waters. Blues har også været inspirationen til visse dele af Rock and Roll-musikken.

Country-musikkens rødder

Country har sine rødder fra USA i 1920'erne. Den opstod omkring Appalacherne-bjergene, som var mere isoleret end andre egne i USA. Derfor levede mange af de medbragte sange og melodier fra især Irland endnu upåvirket af musik udefra, da den tidlige pladeindustri ledte efter musik, der kunne fange et større publikum.

Oprindeligt kaldtes musikken for oldtime eller hilbillies, men idag er Country den gængse betegnelse for genren. Den første grammofonplade med country-musik blev indspillet i 1927.

Blandt de kendte internationale navne indenfor country finder man Johnny Cash og Bob Dylan.

Folk-musik dækker over forskellige stilarter

Begrebet Folk-musik dækker over masse af forskellige stilarter, og derfor er det svært at klassificere den som en egentlig genre.

Folk-musik kan vel siges at forholde sig til det enkelt folk på det sted, hvor det end så opholder sig. Baggrunden for at bruge betegnelsen folk-musik eller folkemusik var oprindeligt, at den adskilte sig fra klassisk musik, idet den henvendte sig til den jævne befolkning.

Både Bob Dylan og Johnny Cash betegnes ofte som folk-musikere, idet folk og country ligger meget tæt op ad hinanden.

Der er dog også blandingsprodukter, hvor folk indgår, og f.eks. kan Simon and Garfunkel fremhæves, idet de kendetegnes af folk-rock.

Når du vil vide mere om blues, country og folk-musik

Klik dig ind på menuen til venstre under BLUES, COUNTRY OG FOLK, hvis du vil læse mere om de enkelte grupper, som spiller musik inspiret af blues, country og/eller folk-musik. Vælg BLUES, COUNTRY OG FOLK, når du leder efter musik, der skaber en autentisk stemning med rytmerne og lydene, du kender fra blues, country og folk.

Hos Bookinghuset finder du ikke kun blues, country og folk-kunstnere. Det er muligt at booke alle former for musik og underholdning, så skal I arrangere en firmafest eller andet arrangement, så kontakt os, og vi hjælper med at sammensætte dagens program.

Du kan få oplysninger om priser og muligheder ved at ringe eller sende en mail, hvor du beskriver dit arrangement, og vi vender tilbage med priser på vores blues, country og folk-kunstnere.

Ring altid først til Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil booke blues, country og folk-musik.

BOOKINGFORMULAR