Soul og funk

Her kan du booke soul- og funk-kunstnere, der spiller noget af det bedste musik indenfor de to genrer. Bookinghuset formidler soul- og funk-musik til fester og arrangementer over hele Danmark. Kontakt altid først Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil booke soul- og funk-bands.

Blandt de bedste og mest kendte musikere, som spiller soul- og funk-musik, er Soul66.

Hvad er historien bag soul- og funk-musik?

Soul-musikken var oprindeligt en del af blues, og opstod i 50'ernes og 60'ernes USA, men den udviklede sig og kunne efterhånden karakteriseres som en selvstændig musikgenre.

Genren opstod i de sorte kulturer i de større amerikanske byer og først og fremmest i Chicago, New York og Detroit. Soul inkluderer også en del elementer fra gospel, og det var da også forskellige gospel-kor, der begyndte at bruge ordet Soul allerede i 1940'erne i deres kornavne for at vise den stolthed og kultur, der var i deres bevidsthed af at være sort.

Den, der opfandt Soul

For nogle kendere er Ray Charles den, der opfandt Soul som en musikgenre, men Aretha Franklin er nok det første navn, som mange vil forbinde med Soul. Selv om Soul også påvirkede bands som The Beatles i England, var det ikke før i 1980'erne, at der opstod en mere engelsk form for Soul, som inkluderer navne som George Michael, Simply Red og Amy Winehouse.

Mens at teksterne indenfor Soul-verdenen oprindeligt handlede om kærlighed og hverdagslivet i 50'erne og 60'erne, udviklede teksterne sig hen over 70'erne til også at fortælle om emner, der berørte politiske områder.

Funk-stilen udvikler sig

Med en basis, der stammer fra Soul, udviklede der sig en stil i løbet af 1970'erne, som senerehen fik betegnelsen Funk. Foruden Soul var jazz og rock basis for den nye genre, der blev kendetegnet ved, at rytmikken var stram.

Da meget musik indeholder elementer fra forskellige genrer, er det ofte svært at definere noget som Funk, hvilket også skyldes, at dele af R&B samt pop-kulturen idag indeholder de samme grundlæggende elementer, som definerer Funk.

Kan du også lide musikken?

Internationalt set er Prince nok den, der idag mest kan defineres som en verdenskendt Funk-sanger i konkurrence med Lenny Kravitz, mens der er andre, som kalder Earth, Wind and Fire for verdens bedste Funk-gruppe gennem alle tider.

Hvis man spørger danskerne om, hvad der er udgivet af Funk i Danmark, kan de fleste vel kun sætte navnet Shu-bi-dua på som emne med sangen Rund Funk. En af sangens linjer hedder "Men musikken kan han li'", og kan du også det, er du kommet til det rette sted, da du fandt Bookinghuset.

Når du vil vide mere om soul- og funk-musik

Klik dig ind på menuen til venstre under BLUES, COUNTRY OG FOLK, hvis du vil læse mere om Soul66, som spiller musik inspiret af soul. Vælg BLUES, COUNTRY OG FOLK, når du leder efter musik, der skaber en autentisk stemning med rytmerne og lydene, du kender fra soul og funk.

Hos Bookinghuset finder du ikke kun soul- og funk-kunstnere. Det er muligt at booke alle former for musik og underholdning, så skal I arrangere en firmafest eller andet arrangement, så kontakt os, og vi hjælper med at sammensætte dagens program.

Du kan få oplysninger om priser og muligheder ved at ringe eller sende en mail, hvor du beskriver dit arrangement, og vi vender tilbage med priser på vores soul- og funk-kunstnere.

Ring altid først til Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil booke soul- og funk-musik.

BOOKINGFORMULAR