Kopi band

Her kan du booke Kopibands, der spiller sange af en masse forskellige kunstnere og bands, og hvor de ligger så tæt på originalen som muligt. På vores hjemmeside kan du tjekke repertoiret på mange af de forskellige kopibands. Bookinghuset formidler Kopibands til fester og arrangementer over hele Danmark.

Kopibands er betegnelsen for orkestre, der kopiere flere andre kendte kunstnere undervejs i en koncert, og som lyder næsten som de kunstnere, de kopierer. Kendetegnende for de fleste kopibands er altså, at de kopierer en lang række forskellige kunstnere. Hvis du leder efter et band, som kun kopierer en enkelt kunstner eller gruppe så tæt på som muligt, skal du lede under jambands, hvor du f.eks. finder A Rush of Coldplay, Michael Jackson Tribute og Sgt. Pepper, der ligger tæt op ad The Beatles.

Grænsen mellem kopibands og jambands er meget snæver, og nogle steder kategoriseres et jamband som et et kopiband og omvendt. Derfor kategoriserer nogle f.eks. bandet Die Herren, som imiterer U2, som et kopiband, mens du hos Bookinghuset finder det som et jamband.

Hvad er historien bag kopibands?

Mens et jamband har fokus på en enkelt kunstner eller et enkelt band, er motivet for de bedste kopibands, at de vil spille al den bedste musik fra flere kunstnere, og det skal i alles tilfælde være tæt på originalen. Et kopiband er som at tænde for radioen og høre en time med alle kunstneres Greatest hits, mens et jamband er at lytte en time til det bedste fra f.eks. Michael Jackson.

Nogle kopibands har specialiseret sig indenfor en afgrænset gruppe af kunstnere, musikgenre eller tidsperiode, f.eks. 80'erne, mens andre spiller alt, hvad der er velkendte hits, som folk kender, kan synge med på og danse til.

En kopiversion kan være lige så god

Det engelske udtryk for et kopiband hedder Cover Band eller Cover act, hvor ordet Cover dækker over det samme som det danske ord Kopi; nemlig at den første version af en sang altid er og vil være originalen.

Dette betyder ikke, at en kopiversion af sangen ikke er lige så god. Det er smag og behag, og nogle kopiversioner har ligefrem overgået originalversionen i popularitet, f.eks. Black Magic Woman i den version, som Santana lavede i 1970.

Man anvendte kopier til at sælge plader

Indtil midten af 1960'erne var det ikke ualmindeligt, at originalbands ved udsendelse af et nyt album medtog "Cover-versioner" eller kopiversioner af evergreens og tidligere tiders hits eller sange, som burde kunne udvikle sig til at blive et hit. Dette anvendte man til at vise, hvor alsidig man var, eller simpelthen for at hylde en anden kunstner eller band.

Da verdenen dengang ikke var så global og international, anvendte bands det også til at sælge plader: Når ungdommen kom ind i pladebutikken, spurgte de ofte efter "nummeret" og ikke så meget efter kunstneren. Og da logistikken dengang tog lang tid, kunne det lokale band som oftest være på markedet lokalt før originalversionen.

Når originalen startede som kopi

Mange nye og unge bands starter som kopibands, hvor de tager ud og spiller hits fra andre bands. Undervejs udvikler de så deres egen musik og lyd, og det er set, at et kopiband senere hen har udviklet sig til at blive et originalband. Det bedste eksempel på et band, der startede som kopiband, men som idag er kendt i folks bevidsthed som et originalband, er The Rolling Stones.

Hvorfor skal jeg booke et kopiband?

De hit-kopierende kopibands kan måske siges at være musikkens svar på standup comedy - de himler ikke, før de har varmet publikum helt op til at røre musklerne på dansegulvet og ser glade ansigter overalt.

En fest, som starter med en standupper under velkomstdrinken, og ender med et kopiband efter maden, vil ikke efterlade en eneste deltager med urørte muskler, både lattermuskler og kropsmuskler, når folk går hjem. Så kan det vist heller ikke blive mere sundt.

I modsætning til jambands, som ofte i deres bandnavn inkluderer navnet på det band, de kopierer, har kopibands altid deres helt eget navn uden tilknytning til den musik, de spiller, f.eks. Barock, Copycats og Tics.

Når du vil vide mere om kopibands

Klik på menuen til venstre under Kopibands, hvis du vil læse mere om de enkelte Kopibands. Vælg Kopibands, hvis du leder efter et band, som kan trykke den af, men samtidig har et godt varieret repertoire, der kan få alle på dansegulvet.

Hos Bookinghuset finder du ikke kun Kopibands. Det er muligt at booke alle former for musik og underholdning, så skal I arrangere en firmafest eller andet arrangement, så kontakt os, og vi hjælper med at sammensætte dagens program.

Du kan få oplysninger om priser og muligheder ved at ringe eller sende en mail, hvor du beskriver dit arrangement, og vi vender tilbage med priser på vores kopibands.

Ring altid først til Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil booke et kopiband.

BOOKINGFORMULAR