Discobands

Her kan du booke discobands, der spiller alle de fede discohits fra 70'erne og 80'erne. Bookinghuset formidler discobands til arrangementer over hele Danmark.

Discobands er betegnelsen for orkestre, som har valgt at specialisere sig inden for discogenren og spiller det bedste fra mange forskellige discomusikere. Hvis du leder efter et discoband, som er specialister indenfor et enkelt discoband, skal du lede under jambands, hvor du f.eks. finder ABBAtizers som kopi af ABBA, og Michael Jackson Tribute, som hylder al den velkendte musik fra hans hånd.   

Hvad er historien bag discomusikken?

Begrebet Disco Music opstod tidligt i 70'erne i USA, og det er på mange måder for mange mennesker indbegrebet af 70'erne og 70'ernes livskraft og -gæde. Man kan ikke sige discomusik uden at sige dansemusik. Discomusik er derfor særdeles velegnet til fester og arrangementer, hvor et af formålene er at trække folk ud på dansegulvet til glade bevægelser, der giver en social sammenhæng i firmaet eller byen i lang tid efter, at festen er slut, og en ny dag, uge eller måned er igang. Det er både børn, unge og ældre, der kan danse til de velkendte rytmer uden besvær.

Starten på discofesten

Foruden discodronningen, Gloria Gaynor, som var starten på festen, opfostrede discoen kendte amerikanske kunstnere som Michael Jackson, Boney M og Donna Summer. Der er dog hundredvis af kendte originalkunstnere indenfor discomusikken. Da Donna Summer dør i 2012, får hun de smukkeste ord med på vejen som: "Tak for dansene" og "rørte i et eller andet i en hel vestlig verden". 

Discomusikken viste sig hurtigt at være suveræn som musik, der kunne skabe musikglæde over hele verdenen, og andre ikke tidligere så kendte musiklande opstod i dønningerne på de spæde år i USA, f.eks. med ABBA i Sverige, som startede deres succes med Waterloo i 1974, og Bee Gees i Australien. Discomusikken forblev ikke kun i højtalerne men fik ungdommen til at storme ind i biograferne med succeserne Saturday Night Feber fra 1977 og Grease fra 1978.

Alle kan danse til discomusik

Når man snakker discomusik, er der ikke noget, som hedder Udkantsdanmark. Discomusikken lever i enhver afkrog af Danmark, og den skaber de samme uundgåelige bevægelser i langt de fleste mennesker, uanset om de bor i Nordborg, Svendborg, Dronningborg eller Amalienborg.

Selv om alle kan danse til discomusik, og de fleste gør det med glæde, har musikgenren også skabt et rum for professionelle dansere, og discodans findes idag i enhver danseskole og tilmed i "Vild med dans". Der afholdes mesterskaber i diskodans på alle niveauer fra klubmesterskaber til et verdensmesterskab.

Discomusikkens fest- og nydelseskultur

Som arrangør af en fest eller et andet arrangement kan du sagtens skabe den autentiske 70'er-stemning og bringe unge såvel som det modne publikum ind i discomusikkens fest- og nydelseskultur. En aften, hvor alt andet end fest og nydelse simpelthen ikke findes i den festklædte gruppe af forventningsfulde mennesker.

Når det rette band står på scenen, og folk er klædt i den flippede, mønstrede og spraglede mode fra 70'ernes begyndelse eller damerne i lange, tætsiddende kjoler med pailletpynt fra 70'ernes slutning, er festen igang, og alle vil huske den de næste 10 år som en af firmaets eller byens bedste fester.

Når du vil vide mere om discomusik

Hos Bookinghuset kan vi tilbyde dig alt fra alle de kendte navne indenfor discobands til de unge discobands, der er på vej mod berømmelsen. Blandt de bedste og mest kendte discobands i Danmark er Le Freak, Super Deluxe, Freak Out og Disco Volante.

Klik på menuen til venstre under Discobands, hvis du vil læse mere om de enkelte discobands. Vælg Discobands, hvis du er vild med musikken fra 70'erne og begyndelsen af 80'erne og elsker at danse.

Hos Bookinghuset finder du ikke kun discobands. Det er muligt at booke alle former for musik og underholdning, så skal I arrangere en firmafest eller andet arrangement, så kontakt os, og vi hjælper med at sammensætte dagens program.

Du kan få oplysninger om priser og muligheder ved at ringe eller sende en mail, hvor du beskriver dit arrangement, og vi vender tilbage med priser på vores discobands.

Ring altid først til Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil booke et discoband til din fest eller arrangement.

BOOKINGFORMULAR