Show bands

Her kan du booke showbands, der laver nogle af de bedste og stemningsfyldte shows i Danmark. Bookinghuset formidler showbands til fester og arrangementer over hele Danmark. Kontakt altid først Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil booke showbands.

Kendetegnende for de bands, som Bookinghuset kategoriserer som showbands, er, at de leverer en masse show ud over musikken, f.eks. leverer ægte tyroler-stemning til tyrolermusikken, eller leverer andre spændende måder, at musikken leveres til arrangementet, f.eks. ved at publikkum trækker de numre, som bandet skal spille, op af en hat.

Blandt de bedste og mest kendte showbands kendes Tyrolerband, The Antonelli Orchestre og Blues Brothers Showband.

Hvad er historien bag showbands?

Når man i Oxford Dictionary slår ordet Showband op, er definitionen, at det er et band, som spiller hit-musik lavet af andre, og som typisk underholder med shows og udstyr ud over musikken, så man kan nærme sig en forestilling i teateret.

Andre steder defineres et showband blot som et band med blæseinstrumenter og trommer. Showbands, som hører under denne definition, findes dog især i USA, Holland og Schweiz. I USA er størrelsen på bandet særdeles vigtigt, f.eks. bands i high schools og universiteter, mens det uden for USA mere er at få musik og koreografi til at opnå den højeste sammenhæng, så publikum opnår den optimale audio- og video-oplevelse.

Showbands lavede et show

Visse definitioner af showbands inkluderer også marchingbands som showbands, mens andre ikke gør det, og sådanne bands er da også mest kendt som et fænomen i USA.

I 1950'ernes Irland var showbands kendt for, at de lavede en almindelig koncert, men at de midt i deres performance stoppede op og lavede et show, som kunne vare op til 30 minutter med komedie og sketches, hvorefter de gik tilbage til anden halvdel af koncerten.

The Miami Showband blev dannet i 1960'erne og var de næste mange år et af de mest populære bands i Irland, men tanken omkring showet midt i showet var da også over på det tidspunkt. The Miami Showband blev dog udsat for et terrorangreb i 1975, hvor 3 af bandets medlemmer blev myrdet. Når du besøger Dublin idag, skal du huske at besøge stedet, hvor de 3 band-medlemmer mindes.

Andre spiller tyroler-musik

Et af de mest anderkendte showbands gennem tiderne er The Tonight Showband, der leverede underholdning til The Tonight Show i USA fra 1962 til 1995.

Begrebet showbands dækker over, at de spiller indenfor en musikgenre, men at den er forskellig fra band til band, f.eks. nogle bands spiller blues, mens andre spiller tyroler-musik.

Begrebet showband ligger tæt op ad kopiband, og nogle steder kategoriseres et band som et showband, mens det andre steder er at finde under kopiband, så hvis du leder efter et bestemt band, er det en god idé at søge begge steder.

Når du vil vide mere om showbands

Klik dig ind på menuen til venstre under SHOWBANDS, hvis du vil læse mere om de enkelte showbands, og hvilket show dit arrangement kan se frem til, når du booker dem. Vælg SHOWBANDS, når du leder efter musik, der skaber stemning blandt dit publikum, og shows, der får publikum til at glemme alt om hverdagslivet. 

Hos Bookinghuset finder du ikke kun showbands. Det er muligt at booke alle former for musik og underholdning, så skal I arrangere en firmafest eller andet arrangement, så kontakt os, og vi hjælper med at sammensætte dagens program.

Du kan få oplysninger om priser og muligheder ved at ringe eller sende en mail, hvor du beskriver dit arrangement, og vi vender tilbage med priser på vores showbands.

Ring altid først til Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil booke showbands.

BOOKINGFORMULAR